SANADEROVIH 95 OKTANA

Datum 2006/4/27 11:18:53 | Topic: Blog

U izbornoj kampanji 2003. godine Sanader je koristio Pinokia s jaaaaako dugim nosom i pitao: „Pošto benzin“? Tada je litra supera koštala oko 5 kuna. Nakon divljanja cijene nafte na svjetskom tržištu Sanader je nekoliko puta obećao da cijena supera 95 u Hrvatskoj neće preći 8 kuna.
I onda on ode u Poljsku na nekoliko dana a INA povečala cijene. I izmislila novi super 95.
Pa sada imamo super 95 koji košta manje od 8 kuna i onaj super 95 koji košta više od 8 kuna.
Onaj jeftiniji može koristiti svega 23% vozila. Yugo, fićo, trabant i reno 4.

A cijena dizel goriva? O njoj Sanader nije ništa obećavao. Ona može i preko 10 kuna. A to što dizel koriste kamioni, autobusi, lokomotive, traktori, kombajni, ribarske brodice - koga briga?

Pa što onda ako će poskupjeti autobosni prijevoz? I kamionđije će povečati svoje cijene. Moraju. I tada se pokreće lanac. Poskupili prijevoz, veći troškovi, više cijene. Za kruh i mlijeko. Za meso i povrće. I tako troškovi života opet veći. Ali super 95 je ispod 8 kuna. Molim lijepo, Sanader održava obećanja.

A najsretniji je Šuker. Sanaderov ministar finacija. Više cijene, veće trošarine a još veći PDV. I još puno više novaca u proračunu.

Ima i drugi scenarij. Sanader se voli igrati spasitelja. I ovaj puta pustio je INU da napravi sranje, glupost. Pustio je i svojeg ministra gospodarstva Vukelića koji je negdje u bijelom svijetu da još više dokaže svoju nesposobnost i nekompetentnost.

Po povratku iz Poljske Sanader će skinuti nekoliko glava u INI, natjerati Inu da smanji maržu ili će na Vladi smanjiti trošarine. I cijenu supera 95 staviti na 7,99 kuna. Uglavnom, ispod 8 kuna. Spasitelj. Samo ON i nitko drugi. Samo ON može sređivati stvari. Svi oko njega nesposobni, ON mora SVE.

I na kraju. INA kaže da cijena nafte na mediteranu utjeće na njezine cijene.
A jeste li znali da jednu trećinu nafte vadimo na domaćim poljima, drugu trećinu kupujemo od Rusa (po daleko nižoj cijeni) a samo jednu trećinu na mediteranskom tržištu.

Cijene benzina i dizela:

23. prosinaca 2003. - dan kada je Sanader formirao Vladu

Euro super 95 - 6,34 kune
Super 98 - 6,95 kuna
Euro dizel - 5,27 kuna

Danas, 27 travnja 2006. je:

Euro super 95 - 8,49 kuna
Super-plus 98 - 8,75 kuna
Euro dizel - 7,66 kuna

Pinokio, upomooooooć!!!!!!!!!!This article comes from lesar.info
http://www.lesar.info

The URL for this story is:
http://www.lesar.info/modules/news/article.php?storyid=111