TKO TU KOGA...!?

Datum 2005/10/18 10:48:02 | Topic: Blog

Dajući svoj glas prošlog petka za izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi za što je HDZ-u bilo potrebno 77 glasova, jer se radi o organskom zakonu, a nije ih imao zbog odbijanja poslušnosti među partnerima, SDP je nedvosmisleno pokazao kako su im politički principi i stavovi dragi ali konkretna politička trgovina, uz skrivanje iza parole, «svi za EU» puno draža.
Sve to, čini se uz objašnjenje nužnosti daljnje decentralizacije u korist velikih gradova, mada je cijelo vrijeme saborske rasprave izgledalo drugačije. Da je kojim slučajem u toku rasprave postojala kladionica omjer SDP za ili protiv HDZ-ovog prijedloga bio bi 1:1000.

Na sljedećoj sjednici Sabora na dnevnom redu biti će i interpelacija o radu Vlade koju su u proceduru uputilit upravo socijldemokrati.Interpelacija je podnjeta uz obrazloženje da je Vlada odgovorna za loše funkcioniranje lokalne samouprave nakon svibanjskih izbora.

. Istom dokumentu itekako bi dobro došao pad vladinom prijedloga zakona o lokalnoj samourpravi a samim time i potvrda HDZ-ove odgovornosti. Naravno pod uvjetom da SDP mislo ozbiljno. I s interpelacojom i o odgovornosti Vlade.

Poučeni iskustvom prošlog petka možemo očekivati da će SDP glasati protiv svoje interpelacije. Ili da je prije toga povuku iz procedure.Naravno, nakon sastanka Sanadera i Račana.
This article comes from lesar.info
http://www.lesar.info

The URL for this story is:
http://www.lesar.info/modules/news/article.php?storyid=29