Izbornik
Blog : O čemu šute velike vođe
on 2014/9/12 14:11:35 (649 reads)

Na listi najvećih prijetnji za svjetski poredak i sigurnost koju bi sastavila obavještajna služba (a onda i vladajuća politika) bilo koje članice NATO-a i EU sigurno bi se našli , ne nužno i tim redoslijedom: Al Qaeda, Al-Nusra, ISIL, Talibani, Muslimanska braća, Hamas .....Dobro, možda bi naša SOA dodala i Selefije (Vehabije).
Svi ti pokreti ili organizacije imaju puno toga zajedničkoga a o čemu možete slušati-čitati u medijima. I o čemu zbore veliki svjetski državnici.
Ali imaju i nešto zajedničko što nikada ni od jednog državnika nećete čuti a rijetko ćete to moći pročitati i u medijima.

Al – Qaeda osnovana je od strane CIA-e, naoružana i financirana od strane SAD-a s ciljem borbe protiv sovjetske okupacije Afganistana (za javnost: borba protiv širenja komunizma u arapskim (islamskim) državama

Talibani - fundamentalistički islamski (sunitski) pokret u vrijeme borbe protiv sovjetske (SSSR) okupacije Afganistana imao je veliku diplomatsku (neki kažu i više od toga) potporu SAD-a.

ISIL kao dio antirežimske sirijske koalicije i sudionik nastavka Arapskog proljeća također je naoružavan od strane i SAD-a ali i EU. Čak je i Hrvatska slala oružje toj koaliciji.

I Rusija je pomagala, naoružavala i savjetovala pojedine pokrete. Sve do drugog rata u Čečeniji 1997. u kojemu su uz čečenske sudjelovali i drugi islamski pokreti.