Izbornik
Blog : Tajne robnih zaliha
on 2007/4/25 13:00:00 (1036 reads)

Predsjedniku Hrvatskog sabora s današnjim danom podnio sam neopozivu ostavku na članstvo u Savjetu za robne zalihe.

Zašto?

Članak 6. Zakona o strateškim robnim zalihama («Narodne novine» br. 87/02.) utvrđuje obvezu Vlade Republike Hrvatske da Hrvatskom saboru podnosi redovita godišnja izviješća o stanju i upravljanju robnim zalihama.

Vlada Republike Hrvatske predmetno izviješće nije podnijela za 2003., 2004., 2005. i 2006. godinu.

Dana 8. ožujka 2007. u ime Kluba zastupnika HNS-a, pismeno sam od Šeksa zatražio da kao predsjednik Hrvatskog sabora, od Vlade Republike Hrvatske zatraži podnošenje četiri godišnja izviješća.Obzirom da navedenu točku Šeks nije uvrstio na dnevni red 25. sjednice Sabora, 19. ožujka uputio sam pisani prigovor na prijedlog dnevnog reda, tražeći da se na dnevni red uvrsti točka «Izviješće o stanju i upravljanju s robnim zalihama za 2003., 2004., 2005. i 2006. godinu». U odgovoru Šeks navodi: «Ja sam odmah zatražio od Vlade da dostavi to Izviješće sukladno Zakonu o upravljanju robnim zalihama, tako da kada i tijekom ove sjednice kada Vlada dostavi to Izviješće, onda će odmah biti uvršteno i u prijedlog dnevnog reda.»

Uzevši u obzir da je prošlo četrdeset dana od dana kada je Šeks od predsjednika Vlade Republike Hrvatske zatražili podnošenje izviješća, a Vlada ga još uvijek nije dostavila, 23. travnja tražio sam od Šeksa da predsjedniku Vlade Republike Hrvatske uputite požurnicu, što je Šeks odbio učiniti.

U Savjetu za robne zalihe zastupam Hrvatski sabor, kojem je zbog opstrukcije Vlade Republike Hrvatske onemogućeno da raspravlja o stanju i upravljanju s robnim zalihama.

Smatram da moje daljnje sudjelovanje u radu Savjeta za robne zalihe bespredmetno i protuzakonito, i ne želeći od Hrvatskog sabora skrivati istinu o stvarnom stanju robnih zaliha podnosim neopozivu ostavku na članstvo u Savjetu.