Izbornik
Blog : Pripremite se za inventuru
on 2007/5/22 12:41:45 (1032 reads)

Sjećate li se izborne kampanje 2003.? I Sanaderove „jamstvene kartice“? Ako ste kojim slučajem zaboravili jamstva Sanadera iz 2003. godine otvorite http://www.pollitika.com/razmisli-sjeti-se-nastavak. Bloger Mithrandir vam omogućuje naplatiti jamstva.

Nakon „jamstvene kartice“ koja danas ne vrijedi ni kao tramvajski pokaz Sanader je 23. prosinca 2003. u Saboru predstavio „Program Vlade Republike Hrvatske za razdoblje 2003. do 2007.“

Pošto je „jamstvena kartica“ nestala s web stranica HDZ-a a u želji da vam pomognem u inventuri uspjeha Sanaderove vlade u prilogu ovog posta dajem vam taj mandatni program. Zlu ne trebalo, da i on ne nestane s web stranica Vlade.Uvjeren sam da će te s dužnom pažnjom pruočiti program i tako dodatno ojačati svoju odluku, s novim argumentima potkrepljenu, izaći na izbore i paziti da sljučajno greškom ne glasate za HDZ.

I sada sigurno očekujete moju kritičku analizu izvršenja programa. E, neću to učiniti. Još ne.
Pažljivo proučavam ono pod naslovom „DRUŠTVO“ na stranici 24., posebno dijelove označene kao 9.3 – položaj umirovljenika i 9.8 – državna uprava.

Kod umirovljenika nikako ne mogu izračunati prosjećnu mirovinu koja je 70% od prosjećne plaće a kod lokalne samouprave ne mogu pronaći zakone kojima je izvršena financijska decentralizacija. E da, i nikako ne mogu shvatiti kamo je nestala korupcija.