Izbornik
Blog : Usko stranački i partikularni Jandroković
on 2013/12/11 20:58:59 (698 reads)

Neka sam doživio i to da me Jandroković u ime HDZ-a optužuje da smo iz uskih stranačkih i partikularnih interesa sudjelovali u prvoj fazi utvrđivanja pravnog okvira neposredne demokracije – referenduma. Popravljamo ono što su oni unakazili 2010. ustavnim promjenama.
I sada javno pitam Jandrokovića i HDZ: kome ste se vi prodali 2010. kada ste iz Ustava brisali odredbu u pravovaljanosti referenduma? Za koliko judinih škuda ste se prodali pravilima da referendum za ulazak u EU vrijedi bez obzira na izlaznost?


Kome i za koliko judinih škuda ste se prodali kada ste uz pomoć Ustavnog suda zabranili radnički referendum o Zakonu o radu? Za koliko judinih škuda ste se prodali neusklađivanjem Zakona o Ustavnom sudu i spriječili izbor trinaestog suca Ustavnog suda?
Zašto javno ne obavite svoj prijedlog ustavnih promjena po kojemu ste tražili da se broj zastupnika u Saboru iz dijaspore izračunava na temelju broja DRŽAVLJANINA ( ne birača) sa i bez prebivališta na teritoriju RH ? Zašto javno ne priznate da n a pitanje koliko bi zastupnika iz dijaspore po tom modelu bio u Saboru niste znali odgovor?
Koje i čije uske stranačke i partikularne interese ste zadovoljili 2010. kada ste za ustavne promjene pridobili sve osim Hrvatske laburiste?
Koje i čije uske stranačke i partikularne interese štitite odmakom od nove referendumske inicijative naročito nakon ( koliko čujem veoma burne) večere s nekim diplomatima u Zagrebu?
I na kraju, gospodine Jandrokoviću, zašto javno ne priznate da ste iz uskih stranačkih i partikularnih interesa došli k meni s ponudom „bliske parlamentarne suradnje naših Klubova zastupnika “ koju sam na fini način ali odrješito odbio?