Izbornik
Blog : SVAĐA ILI IGROKAZ
on 2005/12/4 11:33:36 (870 reads)

Ovih dana hrvatski mediji prenose vijesti o sukobu HDZ-a i SDP-a. Bolje rečeno o navodnom sukobu između najjače vladajuće i najjače oporbene stranke.

Najprije je Račan „oštro“ napao Sanadera zbog parafiranja sporazuma o povratu imovine folksdojčerima s Austrijom a onda je Sanader „oštro“ podsjetio Račana da je zapravo on počeo razgovore s folksdojčerima. No, na te „oštre“ riječi nitko nije reagirao, javnost je ostala ravnodušna. Pa je zbog toga Sanader s lanca pustio svoje saborske jurišnike predvođene Đakićom. Pa su ti jurišnici optužili Račanovu suprugu da na nekom sastanku koristi plakate na kojima su srpski invalidi. A, navodno taj je plakat izdalo poduzeće u vlasništvo Račanovog sina.. E, a to je bilo previše za Račana. Napadate moju obitelj vriskao je račan i pozvao naciju u pomoć. Ti si opterećen komunizmom, uzvratio je Sanader i pozvao naciju u pomoć.

I zbog toga već nekoliko dana 300 tisuća nezaposlenih ne može spavati. Više od 43 tisuće radnika koji prima plaće ispod minimalne krajnje je zabrinuto. A 300 tisuća radnika koji rade na crno još je u šoku. A onih 400 tisuća umirovljenika koji primaju mirovine u iznosu od 8oo kuna već su otvorili poseban žiro račun na kojem prikupljaju pomoć, jedni za Ivicu, drugi za Ivu. Desetak tisuća mladih koji već imaju vize za SAD i Australiju odlučilo je ostati doma. I čekati rasplet te oštre svađe.

Nakon toga Račan je počeo razmišljati. Još razmišlja. I još će dugo morati razmišljati. Jer mora odlučiti da li će ostati na čelu nacionalnog odbora. Onoga koji nadzire pregovore s EU. Onoga odbora koji Saboru nije dao još ni jedan izvještaj.
Čiji je predsjednik postao nakon tajnih sastanaka sa Sanederom. Onda se još nisu svađali.

Ne mogu vjerovati da je to Račan izjavio, ispalio je Sanader i otputovao u Slovačku. Gledati naše tenisače.

Dok Račan razmišlja a Sanader gleda Ljubičića u Hrvatsku stiže na tisuće zahtjeva za povrat imovine. Od folksdojčera iz Austrije, od američkih Židova iz SAD-a, od esula iz Italije, od Židova iz Izraela i Slovenaca iz Slovenije. Mađari još čekaju. Zasad samo razgledavju zgrade u centru Čakovca i mjere oranice u Baranji.

Ali, koga to zanima? Važno je da su SDP i HDZ u oštrom sukobu. Zbog nekakovih plakata i komunizma. Odlučno i pošteno pokreću Hrvatsku. A narod? On gleda kako i jedni i drugi odlaze. U bolji život. Ne svima, samo njima.

Prilagodeno za ispis Pošaljite tekst Pretvori u PDF