Izbornik
Blog : Tri osmice po Mrsiću
on 2013/10/22 15:08:32 (721 reads)

UMRO STOGODIŠNJAK „TRI OSMICE“
Misu zadušnicu služi ministrant Mrsić

Zaboravite tri osmice, po osam sati rada, odmora i sna. Ako uopće nađete posao radit ćete 56 sati tjedno (naravno, na određeno), za odmor nećete imati novca jer zbog financijskih poteškoća u koje je zapao poslodavac uslijed povećanih troškova za vrijeme ljetovanja u Dubaiu, može vam smanjiti plaću. Ako se ne oduševite s tom odlukom slijedi otkaz. Uslijed stresa nećete moći spavati, a možda vam u međuvremenu sjedne ovrha na kuću, pa nećete imati ni gdje spavati.

DOŽIVOTNI RAD NA ODREĐENO VRIJEME

„Poslodavac s istim radnikom smije sklopiti drugi i svaki slijedeći uzastopni ugovor na određeno vrijeme, samo ako za to postoji objektivan razlog.“ Svako ograničenje o trajanju ugovora na određeno vrijeme je uklonjeno „objektivnim razlogom“. Našem ministru je objektivan razlog bila i nedoumica kakvo će vrijeme biti za Novu godinu.


ZAKON KOJI POTIČE NEZAKONITOST
Ukoliko sud utvrdi da je radnik nezakonito dobio otkaz, sud može, u smislu obeštećenja, naložiti poslodavcu da radniku isplati najmanje 3, a najviše 6 plaća. Do sada je bilo 18 plaća. Poslodavac je stimuliran da daje nezakonite otkaze jer je trošak zanemariv.

Zakon o (r)JADU stupa na snagu po odluci Ministra protiv rada i socijaldemokratske većine.