Izbornik
Blog : Stari mediji otkrivaju internet
on 2007/3/2 10:46:28 (1103 reads)

Prije 16 mjeseci otvorio sam svoje osobne web stranice (www.lesar.info) i to obrazložio željom dvosmjerne komunikacije .
Moji prvi pokušaji i iskustva s blogovima startao je otprilike 6 mjeseci kada sam na www.pollitika.com objavio prvi blog. Nakon toga dio tih blogova stavljao sam i na www.xportal.


Na Samom početku mandata u Saboru, negdje početkom 2004. godine na web stranicama Kluba zastupnika HNS-a (www.hns.hr/klub) postavio sam mogućnost da posjetitelji/čitatelji na vrlo jednostavan način mogu Klubu slati prijedloge zastupničkih pitanja , slati ostale prijedloge ili inicijative. I moram priznati da veliki broj pitanja i ideja dobivamo upravo na taj način.
Prije 16 mjeseci otvorio sam svoje osobne web stranice (www.lesar.info) i to obrazložio željom dvosmjerne komunikacije .
Moji prvi pokušaji i iskustva s blogovima startao je otprilike 6 mjeseci kada sam na www.pollitika.com objavio prvi blog. Nakon toga dio tih blogova stavljao sam i na www.xportal.

Krajem siječnja mjeseca ove godine otvorio sam osobni blog (www.bloger.hr) - drlesar.bloger.hr Tada su se desile dvije stvari koje, moram priznati, nisam očekivao.

Prvo, stari, ili tradicionalni mediji, tisak, radio i televizija pokazali su veliki interes za samu činjenicu da jedan saborski zastupnik koristi internet a k tome još i piše blog. To je za njih bila vijest. Neki su o tome pisali ili izvještavali bez da su sa mnom kontaktirali a drugi su, pak, tražili izjave. U kameru ili diktafon ili pak direktno u eter. Korištenje interneta je u Hrvatskoj VIJEST(?)

Drugo, dio blogera, ili još preciznije mali dio blogera dočekao me je na nož. Napisano je dosta teških riječi ali sve bih ih sveo na poruku . „zagađujete internet.“ Ništa bolje nije prošao ni kolega Stazić koji je ovih dana startao sa svojim blogom.
Ipak, dvoje njih otišlo je (pre)daleko. Prvi je izmislio (slagao) da sam mu u jednom komentaru (afera Cigelj-Kosor) napisao da NJEGA treba podvrći detektoru laži. Drugi pak je na svom blogu kao veliku senzaciju izmislio navodni incident kojega sam navodno napravio za govornicom u Saboru trgajući neke papire iz ruku predsjednika Šeksa. Tu njegovu izmišljotinu prenjeli su i neki portali ali i novine. Naivac kakav je nije znao da se sjednice Sabora prenose na internetu i da postoji audio-video arhiva svega što se u sabornici zbiva. Kada sam idući dan video – zapisom razotkrio njegove laži i smišljeno podmetanje do izražaja je došla moja tvrdnja koju sam ponavljao u svim izjavama za one tradicionalne medije: prednost interneta je trojaka: prvo, najbrži je medij: drugo, omogućuje dvostranu komunikaciju koja je meni najbitnija i treće, na internetu ne možete lagati. Odnosno možete ali će laž biti razotkrivena istom brzinom kojom je i plasirana.

Naravno da su svi portali koji su prenijeli lažni napad na mene prenijeli i moje razotkrivanje laži. Čak sam to našao i na nekim slovenskim portalima. Jedini koji su ostali na laži i nisu prenijeli istinu bile su one spomenute novine. Klasika.

No, što je (o meni) više kleveta i laži, internet mi je miliji i draži.