Izbornik
Blog : Master plan za out sourcing ministra zdravlja
on 2014/1/19 13:55:04 (1040 reads)

Naš ministar zdravlja u posljednje vrijeme koristi dvije (strane) riječi kako bi narodu prodao muda pod bubrege. Master plan i uot sourcing! Ništa strašno za naše ljude, mora da je dobro čim ne razumijemo, jel?
Stalno ponavlja da će donijeti master plan bolnica.


Što je master plan? Glavni plan! Osnovni plan! A što se njime želi postići? Ukidanje pojedinih službi, djelatnosti i odjela u nekoj bolnici ili zatvaranje cijele bolnice.
Druga čarobna riječ je uot sourcing i pri tome govori o pomoćnim djelatnostima u zdravstvu. Prevedeno: povjeravanja poslova vanjskim izvršiteljima. No u konkretnom slučaju da bi se ti poslovi dali vanjskim izvršiteljima najprije ih treba izmjestiti iz sustava. Dakle ispravo: izdvajanje (pomoćnih) poslova.
Uništavanje javnog zdravstva započelo je krajem devedesetih takozvanom zakupizacijom primarne zdravstvene zaštite.
Kada ministar zdravlja provede master plan i out sourcing zdravlje će postati roba a bolest izvor profita privatnih (zdravstvenih) tajkuna. Koji su se školovali u javnom obrazovnom sustavu, koji se sve što imaju ostvarili u javnom zdravstvenom sustavu i koje čeka sigurnost u javnom mirovinskom sustavu. A za generacije koje dolaze nije bitno. Sve treba privatizirati.
Javno zdravstvo uništiti. Ili pak nam treba master plan kako bi ovu vlast dali u out suorcing?